Weelse rapandvruchtensorbet uit RapadonieDit dessert wordt al jaren gegeten in Rapadonie. De vruchten komen oorspronkelijk uit de vallei bij het Hoedoegebied in het Noordwesten van Rapadonie.
aantal personen: 4
• IngrediĆ«nten:
o 1.25 dl verse frambozenpuree
o 4 gr gelatinepoeder
o 1 dl room
o 25 gr suiker
o 4 st mango
o Sinaasappelsap
o 185 gr suiker
• Bereiding:
o Verwarm de melk en los hierin de gelatine op
o Voeg dit bij de frambozenpuree en zet het koel
o Klop de slagroom met 25 gram suiker en zet deze ook koel
o Als de frambozencompositie begint te geleren, de geslagen slagroom erdoor spatelen
o Voeg tenslotte de likeur toe
o De bavarois verdelen over 4 met koud water omgespoelde puddingvormpjes
o Plaats ze in de koelkast tot ze geserveerd worden
o Schil de goed rijpe mango's en snijd het vruchtvlees van de pit
o Pureer dit en meng wat sinaasappelsap toe tot 0.5 liter vruchtenpuree
o Kook 0.25 liter water met 185 gram suiker tot siroop en laat dit afkoelen
o Meng de koude suikersiroop met de vruchtenpuree en draai het geheel in de ijsmachine tot een smeuige mangosorbet
o Stort de bavarois op koude borden
o Garneer met wat verse frambozen en kleine balletjes mango
o Schep de mangosorbet met behulp van een ijslepel midden op de bavarois
o Tenslotte decoreren met bijvoorbeeld een takje mint of wat citroenmelisse