dinsdag 30 november 2010

Digitips van digipiet



Groep 7 geeft digitips aan groep 7.

vrijdag 26 november 2010

Dagboek van een slaaf. Gemaakt door Janneke voor Topondernemers.

Dag 1 maandag

Wakker worden. Gaan eten. Eten is weinig en vies. Snel naar het land gaan. De planten moeten worden geplukt. Nu moet ik zorgen dat ik snel genoeg ben. Ik heb geen zin in zweepslagen. Na een tijdje ben ik moe. Maar als ik stop dan heb ik een probleem. Als ik moe terug kom van het werk heb ik heel veel honger. Maar het eten is weer weinig en niet echt lekker. Als ik naar bed(een schuur waar hooi ligt en daar moet ik slapen) ga kan ik meteen slapen. Mijn maag knort maar ik ben veel te moe van het werken om wakker te blijven.




Dag 2 dinsdag

Ik heb vannacht slecht geslapen. Ik droomde over hoe ik slaaf ben geworden. Het was net na dat de oorlog was afgelopen. Ik werd verkocht aan de meneer die nu mijn baas is. Nu word ik niet goed behandeld. Ik vind het vreselijk. Veel familieleden van mij zijn gedood. Sommige werden bij mij weg genomen en werden ook verkocht. Ik weet niet hoe het nu met ze gaat. Het eten is weer weinig en vies vandaag. Ik had het ook niet anders verwacht. Het werken is weer zwaar. Ik heb meerdere zweepslagen gehad omdat ik te langzaam was. Het avondeten is weer weinig en hetzelfde als altijd. Als ik moet slapen val ik bijna meteen weer in slaap.


Dag 3 woensdag

Wakker worden. Weer hetzelfde ontbijt eten als altijd. Vies en weinig. Het is een slok water en slecht gemaakt brood. Ik ruik de geuren van het lekkere ontbijt van mijn baas. Ik ben jaloers op zijn eten. Ik ruik iets van broodje met honing en allemaal andere lekkere dingen. Ik hoor de kokkin zingen. Dienstmeisjes lopen met enorme schalen vol lekkers. Daarna hoor ik de hoge hakken van de vrouw van mijn baas. Op het land is het werk weer zwaar als altijd. Avondeten is een papje van bonen. Vies dus. Maar als ik ga slapen ben ik even blij. Ik hoef even niet te werken en dat is heel fijn.

vrijdag 12 november 2010

webkwestie sinterklaas

http://webkwestie.webquestmaker.nl/sinterklaas/514292

klik op het adres hierboevn en maak met zijn drieen een interview met sinterklaas. Niet iedereen kan zijn interview doen maar je moet het wel maken.

Maak de opdrachten : je kunt ook zwarte piet interviewen. Maak met Sanne een afspraak om een interview tijd af te spreken.

succes !!

vrijdag 5 november 2010