dinsdag 13 oktober 2009

Rapadoons recept

Weelse rapandvruchtensorbet uit Rapadonie


Dit dessert wordt al jaren gegeten in Rapadonie. De vruchten komen oorspronkelijk uit de vallei bij het Hoedoegebied in het Noordwesten van Rapadonie.

aantal personen: 4
• IngrediĆ«nten:
o 1.25 dl verse frambozenpuree
o 4 gr gelatinepoeder
o 1 dl room
o 25 gr suiker
o 4 st mango
o Sinaasappelsap
o 185 gr suiker

• Bereiding:
o Verwarm de melk en los hierin de gelatine op
o Voeg dit bij de frambozenpuree en zet het koel
o Klop de slagroom met 25 gram suiker en zet deze ook koel
o Als de frambozencompositie begint te geleren, de geslagen slagroom erdoor spatelen
o Voeg tenslotte de likeur toe
o De bavarois verdelen over 4 met koud water omgespoelde puddingvormpjes
o Plaats ze in de koelkast tot ze geserveerd worden
o Schil de goed rijpe mango's en snijd het vruchtvlees van de pit
o Pureer dit en meng wat sinaasappelsap toe tot 0.5 liter vruchtenpuree
o Kook 0.25 liter water met 185 gram suiker tot siroop en laat dit afkoelen
o Meng de koude suikersiroop met de vruchtenpuree en draai het geheel in de ijsmachine tot een smeuige mangosorbet
o Stort de bavarois op koude borden
o Garneer met wat verse frambozen en kleine balletjes mango
o Schep de mangosorbet met behulp van een ijslepel midden op de bavarois
o Tenslotte decoreren met bijvoorbeeld een takje mint of wat citroenmelisse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten